Skip to content

.COM

Ackrediterad registrar för den internationella toppdomänen .com

.COM registrar
Websupport är en ICANN-ackrediterad registrar och vi har ett stort utbud av toppdomäner. Vi utökar hela tiden successivt med nya populära toppdomäner som våra kunder efterfrågar. Här visar vi information om .com-domänen.

  • Toppdomän: .COM (generisk)
  • Registreringstid: Direkt
  • Registreringsperiod: 1-10 år
  • Tillåtet antal tecken: 2-63
  • Registreringsvillkor: ICANNs registreringsvillkor för .COM
  • Stöd för DNSSEC
  • Stöd för IDN
  • Använder EPP-kod
  • WHOIS-skydd

Förnyelseregler

Du har möjlighet att utan extra kostnad utöver vanlig förnyelseavgift förlänga domänen inom ca 30 dagar efter domänens förfallodatum. När 30 dagar har passerat hamnar domänen i karantän (redemptionPeriod) i ca 30 dagar, om man önskar förnya domännamnet under karantäntidens period så debiteras man efter vår ordinarie prislista utöver förnyelseavgiften. Om du inte före karantäntidens ingång agerat för att behålla domänen så raderas den inom 5 dagar efter att domänen har fått statusen pendingDelete. Observera att man tappar rätten till domännamnet när domänen har förfallit och att vi inte kan garantera att du återfår domänen vid utebliven betalning.

Registrar-Lock

Vid transfer till Websupport från en annan registrar så låses domänen i 60 dagar och kan därför inte flyttas till någon annan förutom tillbaka till den ursprungliga registraren om transfern i fråga har skett felaktigt eller om det har skett i bedrägligt syfte.

Vid överlåtelse inom Websupport så låses domänen i 60 dagar av säkerhetsskäl. Detta innefattar också ändringar som namn/företagsnamn samt e-post.

Frågor

Vem står som ägare till domäner som registreras hos er?

Vi anger alltid våra kunder som ägare till domänen, för denna toppdomän gäller det även administrativ, teknisk och fakturakontakt.

Vilken information syns publikt i WHOIS?

Namn, adress, telefonnummer samt e-postadress publiceras inte längre sedan GDPR infördes.

Hur snabbt registrerar ni min domän?

Vi har förskottsbetalning och registrerar ditt domännamn så snart det är betalt. Vid en beställning hos oss så kan du betala med ett kontokort på en gång, då går registreringen iväg omedelbart och ska vara klar på under 20 minuter.